Melodifestivalen 2018

Felix Sandman – Every Single Day

25 feb , 2018   Video

Startnummer 6 i deltävling 4: Örnsköldsvik. Artist: FELIX SANDMAN. Bidrag: ”Every Single Day”. Låtskrivare: Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, SANDMAN och Jake Torrey. Fakta: Every Single Day På scen • Kör offstage: Jake Torrey. Bakom bidraget • Koreograf: Lotta Furebäck, Mari Ryberger, Jennie Widegren. Effekter och rekvisita • Ljuslåda. LED-ljus (”coolt”). Antenn-LED. Lensflares framför kameralins. Ljusmonitorer. Värdeord: Avskalat, nära, naket, intimt, modernt. Färg: Röd, gul, blå, vit. (Preliminära uppgifter.) Christer Björkman om bidraget: – Han gör en jättefin ballad. Den är väldigt äkta, känslosam och nära honom. Man känner att det är på riktigt. Felix om bidraget: – Min låt är personlig, den är skriven i LA och inspelad där av ett gäng riktigt duktiga unga amerikanska killar som verkligen har liknande erfarenheter av livet som jag. Själva låten är ett praktexempel på vad jag vill att mitt artisteri ska vara nu när jag blir soloartist. Jag är så emotionell som person och har sådan hyperaktiv hjärna att jag har mycket jag vill säga och få ut som jag har svårt att få ner på papper. Jag är bra på att prata, det är det jag är bäst på, men med en låt kan jag leverera ett paket till lyssnaren. Show 100 % | Udda 100 % | Tempo 25 % | Humor 0 % | Dans 10 % • Budskap: – Halva min spänning är att personen låten handlar om ska höra den. Jag kan skriva en låt med det som enda drivkraft. Den är så personlig som det kan bli och annorlunda från vad jag gjort tidigare. Det största fokuset är texten, jag kommer att jobba för att folk verkligen kan ta in den. Den handlar om en person som har betytt och betyder väldigt mycket för mig och hur jag inte träffar den personen längre. Texten är som ett meddelande till den personen. Jag undrar hur den mår. Hur mår din familj? och så. ”Every Single Day”: Låtens text I’m so sorry for calling you at this time I’m w-watching this video that reminded me Of the movies we used to see The people we used to be I’m who-wondering how are your mum and dad Cause my-mine keep on asking whatever happened to The girl that I used to see How happy I used to be Do you ever think of me Ever since you left I can’t get out of bed It’s true What’s a heart supposed to do With a hole the size of you Wish I could undo the pain But my heart can’t catch a break I think about you every single day I kept all of the pictures you used to draw I still drink from the cup you stole from the bar and I I swear I can taste your lips Every morning with every sip I ho-hope you don’t see me when I go out I don’t think you’d approve of who I am right now I’m not who I used to be That’s the truth baby truthfully Do you ever think of me Ever since you left I can’t get out of bed It’s true What’s a heart supposed to do With a hole the size of you Wish I could undo the pain But my heart can’t catch a break I think about you every single day I get in my car and drive through the dark I speed past the exit that leads to your house And wonder what you’re doing now Are you thinking ‘bout me What’s a heart supposed to do With a hole the size of you Wish I could undo the pain But my heart can’t catch a break I think about you every single dayLämna ett svar