Melodifestivalen 2018

Barbi Escobar – Stark

18 feb , 2018   Video

Startnummer 2 i deltävling 3: Malmö. Artist: Barbi Escobar. Bidrag: ”Stark”. Låtskrivare: Barbi Escobar, Andreas ”Stone” Johansson och Costa Leon. Fakta: Stark På scen • Dansare: Daniel Koivunen, Kenny Lantz, Lisa Arnold, Keisha von Arnold, Johanna Bohm Hermansson • Kör på scen: Dea Norberg • Kör utanför scen: Emelie Fjällström Bakom bidraget • Koreograf: Ambra Succi • Stylist: Niclas Berglind Effekter • LED-ljus (svärta och vitt, med rött accentljus). Rök. Skarpa skuggor. Värdeord: Stark kvinna, power, tyngd, mer arty än pop. Färg: Rött, vitt, svärta. Christer Björkman om bidraget: – På svenska om starka tjejer. Barbi Escobar om bidraget: – Det är en upptempolåt med lite pop med urban-influenser, men den har en väldigt melankolisk ådra. Show 100% | Udda 50% | Tempo 70% | Humor 0% | Dans 50% Budskap: – Låten kom till en tid efter att min pappa gått bort i cancer. Den handlar om att vara stark, som titeln säger, att vara en kämpe och inte ge upp när det känns som värst och man är på botten, och att leva sitt liv som man vill leva det. Den kom till en tid efter att min pappa gått bort i cancer.Det var så jag kände efter min pappa, man måste fortsätta leva sitt liv. Jag ville dela med mig av det eftersom jag tror att många kan relatera till det. ”Stark”: Låtens text Stark Staark Måste ta mig tillbaka kan det nånsin gå När ingenting tycks skydda mig Kan du se min skugga kan du nånsin förstå Att jag blöder som mest när natten faller på Har alltid trott på kraften inom mig Ooooh mitt löfte är att vara sann Ge mig mod ge mig tid det ordnar sig Om jag minns mitt rätta namn Föll så hårt men en diamant kan ej bli aska Obrytbar jag kan övervinna allt Stark Stark Tog mig tid att vakna drömmer nu som då Men hjärtat säger aldrig nej Har alltid trott på kraften inom mig Mitt löfte är att vara sann Föll så hårt men en diamant kan ej bli aska Obrytbar jag kan övervinna allt Stark Stark Oooooohooo Har alltid trott på kraften inom mig Ohooo mitt löfte är att vara sann Ge mig mod ge mig tid det ordnar sig Föll så hårt oohooooooo Har alltid trott på kraften inom mig mitt löfte är att vara sann Har alltid trott på kraften inom mig mitt löfte är att vara sann StarkLämna ett svar