Melodifestivalen 2018

Elias Abbas – Mitt paradis

25 feb , 2018   Video

Startnummer 2 i deltävling 4: Örnsköldsvik. Artist: Elias Abbas. Bidrag: ”Mitt paradis”. Låtskrivare: Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Sami Rekik och Anderz Wrethov. Fakta: Mitt Paradis På scen • Dansare: Kenny Lantz, Keisha von Arnold, Lamin Holmén, Lovisa Bengtsson. • Körsångare: Sami Rekik (offstage), Simon Samaeng (onstage), Maria Begallo (onstage). Bakom bidraget • Koreograf: Martin Jonsson. • Stylist: Evelina Bonardi. Effekter • Färgad rök. Värdeord: Bjuda in hela Sveriges befolkning till Elias egna paradis! Lycka, glädje! Energi. Färg: Rosa, turkos, lila, rött (ej gult). Riktig färgsplash. Kategori • Midtempop. Christer Björkman om bidraget: – En skön låt med glädje. Fräscht och ungt, bra feel good. Elias Abbas om bidraget: – Min låt handlar om mitt egna paradis, där jag vill bjuda in nära och kära och alla tittare. Där bjuds på dans, mycket kärlek och mycket good vibes. Alla ska må bra där så fort som de lyssnar på låten. Genren är åt pop och dancehall-hållet. Show 85 % | Udda 5 % | Tempo 90 % | Humor 35 % | Dans 85 % Budskap: – Jag vill förmedla en annan bild av mitt Rinkeby, mitt hem. Medierna utnyttjar ofta sin plattform för att svartmåla mitt hem, och det finns många dåliga sidor där, men det finns det på andra ställen i Stockholm också. Jag vill lyfta alla som vill komma upp och hjälpa dem som vill bli hörda. Jag vill öppna dörrar. Människor som inte är infödda får till exempel ofta inte jobb lika lätt även om de är lika bra som de andra. Men så fort någon kommer från en svartmålad förort och blir något stort öppnas dörrar för andra människor, som till exempel med Zlatan. – Jag vill förmedla kärlek och vara ett exempel på de goda sidorna med Rinkeby. Jag står för invandrarna som försöker göra gott. Jag har hjälp av min mentor K-One som har skrivit låten, vi har tagit oss upp tillsammans. Jag vill inte bara vara artist, jag vill komma med någonting. ”Mitt paradis”: Låtens text Följ med mig du med Varje dag när jag vaknar upp Så känner jag att det är nått som drar i mig drar i mig Och det känns så bra vill veta vad det va ey för den där viben den är kvar i mig kvar i mig Följ med mig du med det är nått du måste se Vi lyfter direkt Där tiden står still Så fort vi trycker play Vi lyfter direkt Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play Mitt paradis är för dig Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play mitt paradis är för dig Alla kom med ni ska få se det jag ser Jag går framför er för jag kan vägen dit vägen dit Håll dig nära mig woho Låt musiken bära dig woho Till vårt paradis för dit ska vi dit ska vi Följ med mig du med det är nått du måste se Vi lyfter direkt Där tiden står still Så fort vi trycker play Vi lyfter direkt Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play Mitt paradis är för dig Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play mitt paradis är för dig Oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj Vi trycker på play mitt paradis är för dig Oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj Mitt paradis är för dig Ok för dej ok Oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj Vi trycker på play mitt paradis är för dig Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play Mitt paradis är för dig Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play mitt paradis är för dig Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play Mitt paradis är för dig Vi dansar hela natten lång Vi taggar dit på en gång Vi trycker på play mitt paradis är för dig Oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj Vi trycker på play mitt paradis är för dig Oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj Mitt paradis är för dig Ok ok Oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj Vi trycker på play mitt paradis är för digLämna ett svar