Melodifestivalen 2018

Jonas Gardell – Det finns en väg

11 feb , 2018   Video

Startnummer 3 i deltävling 2: Göteborg. Artist: Jonas Gardell. Bidrag: ”Det finns en väg”. Låtskrivare: Jonas Gardell, Calle Kindbom och Mats Tärnfors. Det finns en väg På scen • Körsångare: Joanna Perrera, Jessica Heribertsson, Johanna J:son Lindh, Dinah Yonas, Richard Nilsson, Prince Mpedzisi, Martin Kagemark. Bakom bidraget • Koreograf: Thomas Benstem, Lotta Furebäck och Mari Ryberger. Effekter och rekvisita • Ljus. Värdeord: Starkt till pampigt. Färg: Kallt till varmt. Christer Björkman om bidraget: – Stämningsfullt, en väldigt fin ballad med stark text. Jonas Gardell om bidraget: – Om jag nu är schlagerprofessor måste jag säga att jag inte har följt mina egna råd alls i den här låten. Det finns en höjning, men annars har den alla fel. Men min låt är på riktigt och är en berättelse som jag inte tror är för alla, men bland dem som behöver det tror jag att det kan påverka någons liv. Show 0 % | Udda 0 % | Tempo 0 % | Humor 0 % | Dans 0 % Budskap: – Jag har full respekt för alla i Mello, i årets startfält finns det en låt som heter ”Patrick Swayze”, jag älskar det. Men min låt är på riktigt och är en berättelse som jag inte tror är för alla, men bland dem som behöver det tror jag att det kan påverka någons liv. Jag hoppas att den här ska kunna fylla det värdet, jag tänker att det är en psalm. ”Det finns en väg”: Låtens text Tänk dig en tomhet stor som en stjärnklar natt där inga stjärnor finns Ingen som ser din nöd ingen som hör din bön ingen som längre minns Det finns en väg ut ur rädslan ut ur skam och ett löfte om att en gång komma fram Om nån som finns kvar nån som vakar nån som ser och som säger du är inte ensam mer Tänk dig att segla fram på ett becksvart hav och aldrig nå till hamn Plötsligt hörs en röst genom vanmakten någon vet ditt namn Mhmmm Det finns en väg ut ur rädslan ut ur skam och ett löfte om att en gång komma fram Om nån som finns kvar nån som vakar nån som ser och som säger du är inte ensam mer Det finns en väg ut ur rädslan ut ur skam och ett löfte om att en gång komma fram Om nån som finns kvar nån som vakar nån som ser och som säger du är inte ensam mer Ja som lovar du är aldrig ensam merLämna ett svar