Melodifestivalen 2018

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min dröm

18 feb , 2018   Video

Startnummer 5 i deltävling 3. Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän. Bidrag: ”Min dröm”. Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman. Fakta: Min dröm På scen • Musiker: Kalle Liljeberg, Leif Göras, Olle Moraeus, Anna Moraeus (fiol/dans). • Dansare: Daniel Koivunen, Kenny Lantz, Lisa Arnold, Anna Moraeus (fiol/dans). Bakom bidraget • Koreograf: Lotta Furebäck och Mari Ryberger • Stylist: Maggan Julle Effekter och rekvisita • LED-ljus (gryning-dagsljus), Blomsterbågar Värdeord: Dalarna, sommar, värme, Zorn. Christer Björkman om bidraget: – Det här är verkligen Kalle, precis vad du förväntar dig, och det är jättebra. Kalle Moraeus om bidraget: – Det är en låt som är djupt förankrad i svensk folkmusik med klara inslag av fioler. Det är en polska i grunden, men det är en stor och modern produktion. Show 40 % | Udda 80 % | Tempo 40 % | Humor 60 % | Dans 55 % • Budskap: – Framtidstro. Man ska blicka framåt och gå vidare. Man får inte sluta hoppas och sträva som människa, man kan alltid bli en bättre person och utvecklas. Man ska kämpa lite. Mitt mål i livet är att bli gammal och få vara frisk. Livet innehåller svackor, man måste komma vidare. ”Underbart” var mer som en kärleksvisa till en person, det här är ett annat tema. ”Min dröm”: Låtens text Elden jag såg den falna Jag såg ljuset brinna ut Och drömmen den sjönk i dvala När mitt hjärta gick itu Nu åker jag längs med fälten Och natten den är förbi Nu är jag fri Här vill jag bli Nu för resten av mitt liv Jag vill leva livet jag kasta mig ut Gå dit jag aldrig varit förut Känna hur hjärtat klappar ännu Fånga min dröm igen Jag vill leva livet varje minut Se hela världen öppen och ljus Finna min väg och följa den nu Fånga min dröm igen Morgonen den har vaknat Nu har ljuset återvänt Och här mellan berg och dalar Tar vi vägen ända hem Nu är jag fri Här vill jag bli Nu för resten av mitt liv Jag vill leva jag vill kasta mig ut Gå dit jag aldrig varit förut Känna hur hjärtat klappar ännu Fånga min dröm igen Jag vill leva livet varje minut Se hela världen öppen och ljus Finna min väg och följa den nu Fånga min dröm igen Jag känner hur hjärtat klappar ännu Fånga min dröm igen Jag vill leva livet varje minut Se hela världen öppen och ljus Finna min väg och följa den nu Fånga min dröm igen Finna min väg och följa den nu Fånga min dröm igen

,Lämna ett svar