Melodifestivalen 2018

Stiko Per Larsson – Titta vi flyger

11 feb , 2018   Video

Startnummer 5 i deltävling 2: Göteborg. Artist: Stiko Per Larsson. Bidrag: ”Titta vi flyger”. Låtskrivare: Stiko Per Larsson och Emil Rotsjö. Fakta: Titta vi flyger På scen • Musiker: Emil Rotsjö (elgitarr/kör), Jens Ståbis (bas/kör), Simon Enochson (dragspel/kör), Love Wikman Åbom (trummor). Bakom bidraget • Koreograf: Lotta Furebäck och Mari Ryberger. Effekter • LED-film med sketcher som animeras. Konstnär: Jesper Eriksson. Värdeord: Dalarna, lekfullt. Färg: Blekgul, tungsten, röd. Christer Björkman om bidraget: – Han har bubblat i många år i svenskt musikliv och är stor P4-favorit. Stiko Per om bidraget: – Det blev en peppig låt med allmängiltigt budskap om att stå fast vid sina drömmar oavsett vad som händer. Ofta tar det ett par lyssningar innan folk fattar mina låtar, så jag försöker vara jag i den här låten, fast lite tydligare än vad jag brukar. Show 50 % | Udda 65 % | Tempo 80 % | Humor 40 % | Dans 25 % Budskap: – Det är en sång om att kämpa mot ett mål och inte ge upp längst vägen, att tro på att man når fram till slut. Man säger att humlan inte ska kunna flyga, men den gör det ändå. ”Titta vi flyger”: Låtens text Jantedagar man är ju inte större än därifrån man kommer samla minnen i pappkartonger så längesen allt försvann Alla jagar en arm att hålla hårt genom stormen längtan har nog ingen ålder det är så längesen men allt finns med mig nu Titta vi flyger älskling Ååååååhååååå Du är med mig i motvind och tvivel älskling i våra upps and downs och dom säger allting är så svårt titta vi flyger ändå Stora drömmar om solnedgångar vid en sorglös strand man behöver nog gå vilse ibland och kämpa mot vinden och regnet Våga chansa ta den längsta vägen fram jag minns hur du sa bara gör vad du kan Det var längesen men allt är med mig nu Titta vi flyger älskling Ååååååhååååå Du är med mig i motvind och tvivel älskling i våra upps and downs och dom säger allting är så svårt titta vi flyger ändå Vi flyger ändå Nananananananannana Andas ta min hand och håll den ett tag bland kan jag tappa både mod och plan men det är ok att vara svag Titta vi flyger älskling Ååååååhååååå Du är med mig i motvind och tvivel älskling i våra upps and downs Titta vi flyger älskling Ååååååhååååå Du är med mig i motvind och tvivel älskling i våra upps and downs och dom säger allting är så svårt titta vi flyger ändå vi flyger ändå vi flyger ändåLämna ett svar