Melodifestivalen - Sverige, Melodifestivalen 2018

Kikki Danielsson – Osby Tennessee

4 feb , 2018   Video

Startnummer 5 i deltävling 1: Karlstad. Artist: Kikki Danielsson. Bidrag: ”Osby Tennessee”. Låtskrivare: Kikki Danielsson och Sulo Karlsson. Fakta: Osby Tennessee På scen • Musiker: Sulo Karlsson (gitarr/kör), Anna ”Idde” Schultz (piano/kör), Gustav Horneman (trummor), John Schubert-Dobro (pedal stearl), Maja Stenhram (bas), Lena Magnusson (dragspel). • Extern kör: Linda Petters. Bakom bidraget • Regissör: Rickard Engfors. Effekter och rekvisita • LED-ljus: ”Nashville by night”, rosa på Kikki, golvlampor. Värdeord: Organisk känsla, askungesaga, hoppfullt, nostalgiskt, country på svenska. Färg: Huvudaccent rosa. Christer Björkman om bidraget: – En jättefin låt, lite som hennes ”My Way”. Det här är old school Dolly Parton-country. Kikki Danielsson om bidraget: – Den är åt countryhållet, en stilla countrylåt med steel guitar och lite dragspel. Det är mycket känsla i den. Show 10 % | Udda 50 % | Tempo 25 % | Humor 35 % | Dans 0 % Budskap: – Jag kan säga att det är min biografi på tre minuter. Både efter Så mycket bättre och min dokumentär kändes det rätt. Det var en slags revival för mig, det var jättekul och betydelsefullt och bidrog mycket till att det här blev till. Låten handlar om hur den lilla tjejen från Osby tog sig till Nashville. Låtens text: Jag var en lintott på fem när jag lämnade mitt hem pappa stod på gården och vinkade farväl Och så började färden som tog mig ut i världen men bakom ljus och glitter fanns det tårar i min själ Och från Visseltofta Osby till Nashville Tennessee med hjärtat fyllt av sång och själen lätt och fri Drömmarna blev verklighet och formade mitt liv en tös från norra Skåne från Osby Tennessee Med ett dragspel runt min hals fanns det inga gränser alls jag blev hyllad och beundrad allt jag gjorde blev till guld Men så kom en annan tid jag förlorade en strid och rösten fick en sorgkant av längtan och av skuld Och från Visseltofta Osby till Nashville Tennessee med hjärtat fyllt av sång och själen lätt och fri Drömmarna blev verklighet och formade mitt liv en tös från norra Skåne från Osby Tennessee Kanske söker jag än den stora kärleken eller finns det dom som aldrig nånsin hittar hem Och från Visseltofta Osby till Nashville Tennessee med hjärtat fyllt av sång och själen lätt och fri Drömmarna blev verklighet och formade mitt liv en tös från norra Skåne från Osby Tennessee En tös från norra Skåne från Osby TennesseeLämna ett svar